Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Crostini med olivencréme
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 180 min.
Oprettet: 31-07-2001 00:41:36
 
 
Fremgangsmåde:

Mælken varmes og gæren røres i, til den er opløst. Melet sies i en skål, og der laves en fordybning i midten. Salt, æg og smør fordeles i randen, gær og mælk hældes i fordybningen, og indholdet æltes til en jævn dej. Dejen hæver tildækket i ca. en time og ovnen forvarmes til 220.

Skinken skæres i terninger og osten rives fint. Dejen deles i tre portioner, hvoraf skinken blandes i den ene, osten i den anden og de hakkede urter i den tredje portion.

Portionerne formes til tre reb, som flettes sammen til et brød og hæver videre i 30 minutter.

Fletbrødet stilles i ovnen på nederste ribbe og bages i ca. 40 minutter.

Olivenerne drypper af, og hvidløgsfedene skrælles og presses.

Persillen skylles, rystes tør og hakkes fint. Persille, oliven, hvidløg og olie pureres og smages til med salt og peber.

Fletbrødet tages ud af ovnen, stilles til afkøling og skæres derefter i skiver. Hvidløgsolien varmes i en pande og crostiniskiverne lægges i og steges gyldenbrune.

Olivencrémen smøres på crostinierne som anrettes på tallerkner og serveres.

Ingredienser:

350 ml mælk
1 pk. gær
750 g mel
Salt
1 æg
100 g smør
250 g kogt skinke
2 spsk finthakkede urter
200 g sorte oliven
4 fed hvidløg
1 bdt. persille
4 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
2 spsk hvidløgsolie