Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Ris a'la mande
Antal personer: 6

Pris pr. person: 6 kr.
Tilberedningstid: 60 min.
Oprettet: 05-12-2001 23:45:46
 
 
Fremgangsmåde:

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud og gemmes.
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og kom risene i under omrøring. Kom den "tømte" vanillestang i og lad den koge med i 4-5 min uden låg. Tag vanillestangen op og læg låget på gryden. Kog risene ved svag varme i 35-40 minutter. Afkøl grøden.
Hak de smuttede mandler og bland mandler, sukker og vanillekorn i risgrøden. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i grøden. 5-10 minutter før servering varmes de syltede kirsebær i en gryde. Kirsebærsaucen kan evt. jævnes med lidt maizena hvis man ønsker en tykkere sauce.

Ingredienser:

90 g grødris
7½ dl sødmælk
1-2 spsk sukker
½ vanillestang
200 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
1 gl syltede kirsebær