Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Andesteg
Antal personer: 5

Pris pr. person: 50 kr.
Tilberedningstid: 240 min.
Oprettet: 12-12-2001 00:24:44
 
 
Fremgangsmåde:

Anden efterrenses evt. indvendigt og aftørres. Hvis der er meget synlig fedt på anden skæres dette fra. Gnid anden indvendigt med salt og fyld den med svesker og skrællede æblebåde.
Luk anden med kødnåle og læg evt. halsskind ned langs ryggen. Gnid anden udvendigt med salt og læg den på en rist over en bradepande med brystet nedad. Sæt anden i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader.
Dæmp varmen til 160 grader og hæld ca. 1,5 l. vand eller bouillon i bradepanden. Steg videre i ca. 60 min.
Tag anden ud af ovnen og vend den med brystet opad. Forsæt stegning ved 160 grader (samme temperatur) i ca. 1 time og 3 kvarter.
Hvis bouillon'en forsvinder kan der hældes ekstra ved undervejs. Husk at gemme skyen til sovsen. Hvis der er meget smeltet andefedt ved tages dette fra. Gem lidt af det til pensling af andestykker.
Når anden er kølet lidt af, parteres og udskæres den i passende stykker. Læg anden i bradepande med skindsiden opad. Smør stykkerne med lidt andefedt og stil kødet tildækket i køkkentemperatur eller evt. lidt køligere.
Gem sveskerne og lun dem inden servering.
Før serveringen sættes andestykkerne i en 200 grader varm ovn til de er sprøde og varme (ca. 20 min.)

Tips:
Anden kan sagtens laves dagen før eller om formiddagen, således at stykkerne bare skal sættes i ovnen 20 minutter før serveringen

Ingredienser:

1 stk and (ca. 3 kg)
3 tsk salt
200 g svesker
2-3 cox orange æbler
Mel
Kulør