Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Braiseret hvidkål med kalvebacon
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 12-05-2002 21:18:36
 
 
Fremgangsmåde:

Fjern kålens ydre blade og skær de sejeste stokke ud, og hak resten.
Hæld olivenolie i en tykbundet gryde, steg bacon heri i 1 minut.
Tilsæt rosmarin samt hvidløg og steg til hvidløget er gyldent.

Tilsæt de ydre hvidkålsblade, lidt af fonden/vandet og bland det.

Læg låg på og damp det i et par minutter. Tilsæt resten af kålen og resten af fonden/vandet, samt lidt salt og peber. Læg låg på igen og lad det simre i 12-15 minutter, til kålen er mør. Skru ned for varmen, tilsæt smør og lad det stå i ca. 5 minutter.

Velbekomme!

Ingredienser:

1 hvidkålshoved (1,8 kg)
½ selleri (400 g)
4 skiver kalvebacon (100 g)
1 spsk olivenolie
1 tsk hakket rosmarin
½ fed finthakket hvidløg
2 dl hønsefond eller vand
40 g smør
Salt
Peber