Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Fyldte artiskokker
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 90 min.
Oprettet: 31-07-2001 00:48:05
 
 
Fremgangsmåde:

Artiskokkerne skylles og stænglerne fjernes sammen med den øverste tredjedel af hovedet.

De resterende bladspidser fjernes med en køkkensaks og artiskokkerne småkoger i saltet vand i ca. 30 minutter. Citronsaften tilsættes.

Brødet til fyldet skæres i terninger. Mandlerne overhældes med kogende vand, befries for skallen og hakkes fint.

Anis- og fennikelfrø stødes i en morter. Hvidløgene skrælles og hakkes fint.

Alle ingredienserne til fyldet røres sammen i en skål og smages til med salt og peber. Ovnen forvarmes til 250 grader.

Artiskokkerne tages op af gryden og drypper af. De violette blomsterskud samles med fingrene og tages ud med en teske. Hulrummene renses for planteråde.

Artiskokkerne lægges i et ovnfast fad, overhældes med kalveboullionen og simre på midterste ribbe i ca. 30 minutter. De færdige artiskokker serveres med pebersmør.

Ingredienser:

8 artiskokker á 200 g
Salt
3 spsk. citronsaft
2 skiver fuldkornsbrød
60 g mandler
1 tsk. anisfrø
1 tsk. fennikelfrø
2 fed hvidløg
7 spsk. olivenolie
1 tsk. sherryeddike
Friskkværnet peber
300 g kalveboullion
50 g pebersmør