Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Kartoffel musakka
Antal personer: 0

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 22-04-2003 01:26:05
 
 
Fremgangsmåde:

1. Kartoflerne skylles, skæres i små tern og koges.

2. Grøntsagerne til grøntsagssaucen renses, skæres i tern og svitses i olien i en gryde.

3. Tomatpure og vand tilsættes sammen med kanel og persille, og det hele koges i 5 minutter ved svag varme,det hele smages derefter til med salt og peber.

4. Mælkesaucen laves sådan: 3 dl mælk varmes under omrøring op til kogepunket. ½ dl mælk og 2 spsk mel rystes sammen til en jævning og røres i den kogende mælk.

5. Saucen koges igennem i 5 minutter under konstant omrøring, hvorefter det sammenpiskede æg tilsættes. Smages til med muskatnød, salt og peber.

6. Moussakaen sammenlægges: Grøntsagssauce og kartofler lægges lagvis i et ildfast fad. Start med grøntsagerne og slut med kartofler.

7. Mælkesaucen hældes over, og til sidst drysses med den revne ost.

8. Moussakaen bages ca. 35 minutter (til overfladen er gylden) ved 175 grader.

Ingredienser:

500 g kartofler

Grøntsagssauce:
1 gulerod
1 stort løg
100 g champigon
1 stilk bladselleri
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 spsk olie
2 spsk hakket persille
1 knsp kanel
Salt
Peber

Mælkesauce:
3½ dl letmælk
2 spsk hvedemel
1 æg
1 tsk reven muskatnød
Salt
Peber

Gratinering:
25 g reven ost (30%)