Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Lombardisk grøntsagsgratin
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 31-07-2001 00:48:38
 
 
Fremgangsmåde:

Courgetterne skylles og skæres i skiver. Gulerødderne skrælles, skæres i skiver og blancheres i kogende saltvand i ca. 3 minutter, hvorefter de tages op, afkøles under den kolde hane og drypper af. Ovnen forvarmes til 200 grader.

Taleggioen skæres i terninger og lægges skiftevis med grøntsagerne i en gratinform. Hvert lag krydres med salt, peber og muskat.

Krydderurterne skylles, rystes tørre og hakkes fint.

Fløden røres sammen med æg, krydderurter og salt.

Flødeblandingen fordeles i gratinformen som stilles i ovnen på midterste ribbe i ca. 25 minutter.

Ingredienser:

250 g courgetter
400 g gulerødder
Salt
250 g taleggio
Friskkværnet peber
Friskrevet muskatnød
½ bdt. basilikum
¼ bdt. persille
¼ bdt. timian
400 g fløde
2 æg