Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Kartoffeltærte
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 120 min.
Oprettet: 28-09-2003 00:03:26
 
 
Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200 grader.
Kom mel, smør og vand i en foodprocesor og kør det sammen til en tærtedej.
Dejen lægges i køleskabet i 1 time.
Dejen rulles eller trykkes ud i en smurt tærteform, derefter trykkes saltet forsigtigt ind i dejen øverst i kanten.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Læg dem taglagt i formen.
Fløde, æg, ost, samt purløg røres sammen, krydres med peber og blandingen hældes over kartoflerne.
Bag tærten i 35 minutter og server til f.eks koteletter eller en god salat.

Ingredienser:

3 dl hvedemel
100 g smør
2 spsk iskoldt vand
ca. 1/4 dl groft salt

Fyld:
500 g kartofler
2 dl piskefløde
2 æg
2 dl revet ost
4 spsk hakket purløg
frisk kværnet peber