Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Gratin med auberginer og courgetter
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 31-07-2001 00:49:27
 
 
Fremgangsmåde:

Auberginerne skylles og skæres i skiver. Derefter saltes de og trækker i 5 minutter.

Courgetterne skylles og skæres ligeledes i skiver. Derefter skylles aubergineskiverne og lægges til tørre på et stykke køkkenrulle.

Tomaterne skylles og der skæres et kryds på hver. De lægges i kogende vand et øjeblik, holdes derefter under den kolde hane, så skrællen kan fjernes. Til sidst skæres de i kvarte og befries for kerner.

De kvarte tomat skæres i terninger, basilikumen skylles, rystes tør og hakkes fint.

Hvidløgsfedene skrælles og hakkes fint. Olien varmes i to pander, aubergine og courgetter svitses hver for sig og krydres kraftigt med salt og peber. Ovnen forvarmes til 200 grader.

En ovnfast form smøres ind. Gedeosten skæres i terninger og blandes med tomater og krydderurter.

Courgetter og aubergine lægges skiftevis i formen sammen med tomatblandingen. Det hele krydres med salt og peber.

Pecorinoen rives og fordeles på gratinen som stilles i ovnen på midterste ribbe i ca. 25 minutter.

Ingredienser:

350 g aubergine
Salt
350 g courgetter
500 g tomater
1 bdt. basilikum
3 stilke timian
3 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
Friskkværnet peber
Smør til formen
200 g hård gedeost
150 g pecorino