Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Fyldte auberginer på italiensk manér
Antal personer: 4

Pris pr. person: 0 kr.
Tilberedningstid: 45 min.
Oprettet: 31-07-2001 01:34:24
 
 
Fremgangsmåde:

Auberginerne skylles og halveres på langs. Derefter blancheres de ca. 5 minutter i saltet vand.

Løgene skrælles og skæres i terninger. Auberginerne tages ud og drypper af.

Hvidløgsfedene skrælles og presses. Skinken skæres i strimler. Tomaterne skylles og der skæres et kryds i hver. Derefter dyppes de kort i kogende vand, afkøles under den kolde hane og skrælles, hvorefter de skæres i terninger.

Krydderurterne skylles, rystes tørre og skæres i strimler. Ovnen forvarmes til 180 grader.

Olien varmes på en pande og løg, hvidløg, skinke, tomater og krydderurter svitses.

Tomatpuré, rasp, og créme fraîche røres i og pandens indhold smøres på auberginestykkerne.

Auberginestykkerne lægges i en smurt bageform. Osten skæres i tynde skiver som fordeles på auberginerne. Det hele bages i ovnen på midterste ribbe i ca. 8 minutter.

Ingredienser:

4 auberginer á 250 g
Salt
2 røde løg
3 fed hvidløg
100 g parmaskinke
300 g tomater
½ bdt. basilikum
½bdt. persille
2 stilke oregano
3 spsk. olivenolie
50 g tomatpuré
50 g rasp
3 spsk créme fraîche
Smør til formen
125 g italiensk skæreost