Menu
  Opskrifter
» Forretter
» Hovedretter
» Desserter
» Bagværk & Kager
» Salater
» Pasta & Ris
» Supper
» Vegetar retter
» Fedtfattige retter
» Drinks
 
  Søg efter opskrifter

  x

 
  Tilmeld nyhedsbrev
Dit navn:

Din email:

  x

 
  Andet
» Til forsiden
» Opret opskrift
» E-nummer guide
» Annoncering
» Kontakt

 
  Annonce


 

©2001-2005 NETopskrifter

 

 

 
  Crepes suzette
Antal personer: 4

Pris pr. person: 40 kr.
Tilberedningstid: 0 min.
Oprettet: 23-10-2001 18:32:17
 
 
Fremgangsmåde:

Punkt 1: Smelt smørret til dejen i en lille gryde og tag gryden af komfuret. Pisk æg med mælk og krydr med salt og sukker. Tilsæt mel i skefulde og rør det hele til en glat dej uden klumper.

Pres en halv appelsin og rør saften i det flydende smør. Bland det i dejen og lad det afkøle 30 minutter i køleskab.


Punkt 2: Pres saft af 1 ½ appelsin. Skyl den økologiske appelsin i varmt vand. Tør den og riv skallen. Skræl de to appelsiner helt ind til frugtkødet. Skær appelsinbåde ud med en skarp kniv. Hæld den saft, der drypper under udskæringen, op til den anden saft.

Nu laves appelsinsaucen: Smelt den ene tsk smør i en pande. Rør vanillesukker i og lad det brune let ved middel varme. Hæld så saft og likør ved og lad det koge ind 3-5 minutter til en sirupsagtig masse. Læg appelsinbådene i. Skru helt ned og hold saucen varm.

Punkt 3: Kom det smeltede smør på en tefalpande og varm den op. Hæld en øseske dej på panden, ved og drej panden, så dejen fordels regelmæssigt. Bag pandekagen ved middel varme i ½-1 minut. Fold crêpen sammen og læg den i orangesaucen.

Bag alle pandekagerne, fold dem og læg dem i saucen (læg hele tiden en ny smørklat på panden). Drys med flormelis og spis dem straks.

Ingredienser:

1 knsp salt
100 g hvedemel
2 æg
1 spsk vanillesukker
55 g smør
1 1/2 dl mælk
4 appelsiner
Flormelis
2 spsk orangelikør